ALGEMEEN SENSIBILISERINGSFILMPJE


Inhoud

Het algemeen sensibiliseringsfilmpje kan je beschouwen als een verzameling van herkenbare woorden, taal die gekoppeld is aan ervaringen, een samenvatting van de belangrijkste boodschappen die doorheen de andere thema’s doorklinken. We willen dat ouders weten dat kinderen veel voelen, weten en zien, terwijl dat niet altijd zo lijkt. We willen ouders vragen toestemming te geven aan hun kinderen om te praten over wat ze voelen en meemaken en de problemen die ze ervaren. Kinderen hebben vaak de neiging te zorgen voor de ouder(s). In het filmpje wordt gevraagd het kind kind te laten zijn.

We hopen dat deze boodschap in vele wachtzalen, scholen, binnen organisaties of in stadskantoren een weg kan vinden om te informeren, te ondersteunen, te sensibiliseren over de impact van drug- of alcoholgebruik op kinderen.

Boodschap

  • Het is niet omdat je als ouder drugs gebruikt dat je een slechte ouder bent. Het is pas als het druggebruik een negatieve impact heeft op de ouderrol dat je moet bijsturen.
  • Kinderen voelen en zien veel, terwijl ouders soms denken dat de kinderen niet weten dat ze drugs gebruiken. Het is belangrijk om informatie te geven op maat van het kind.
  • Ouders kunnen kinderen toestemming geven te praten over wat ze voelen en meemaken en de problemen die ze ervaren.
  • Kinderen hebben vaak de neiging te zorgen voor de ouder(s).
  • Probeer het kind kind te laten zijn.

 

Bekijk op volledige schermgrootte